Mariëlle Jansen

marielle jansenMariëlle Jansen

In 2010 startte ik mijn opleiding in de Jungiaanse psychologie en daarin kwam voor mij alles tezamen. Daar vond en herkende ik de essentie van hoe ik diep van binnen voel hoe we als mensen psychisch in elkaar zitten en met elkaar functioneren en waar ik mij in de praktijk nu op concentreer. Ik vond woorden bij de processen die ik al zo lang in beeld had.
Ik help alle ongewenste oude rol- en gedragspatronen inzichtelijk te krijgen, emotioneel te verwerken en los te laten wat niet bij je eigen zelf past. Ga met je op onderzoek naar alle onderliggende onbewuste overtuigingen en overlevingsstrategieën die je op allerlei manieren in de weg kunnen zitten. Ik help deze zaken psychisch te transformeren tot een leven waar je je goed bij voelt, blij van wordt en waarin je vol overgave je passie en je potentieel leeft … met een opgeschoond stoepje van je ziel!
Dit zijn levensprocessen die meestal zo rond de 40 goed bewust worden en op allerlei vlak zichtbaar en gevoeld worden. Waar regelmatig ook nogal wat ongemak bij ervaren wordt … binnen de eigen persoonlijke ontwikkeling, binnen de relatie, binnen de werksituatie en binnen het gezin. Het is de moeite waard jezelf daarin te laten groeien!

Met Campercoaching werken we hier een hele dag lang aan!

Het is mijn passie anderen te mogen assisteren en bijstaan in hun groeiproces. Ik ben van mening dat als mensen goed in hun vel zitten, blij zijn met wie ze zijn en wat ze doen … ze echt aardig zijn voor zichzelf en hun omgeving, de ander het licht in de ogen gunnen, helpen waar mogelijk binnen de eigen kring en de samenleving er omheen, graag met andere samenwerken om goede dingen te doen … dat we dan samen een mooie wereld maken met elkaar, waar het voor iedereen goed toeven is en waar iedereen vanuit zijn eigen passie zijn potentieel leeft.

En daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Ik kom uit een gezin met 6 kinderen, waar ik als oudste meisje al vroeg leerde verantwoordelijkheid te dragen voor het welzijn van meerdere mensen, leerde in te voelen wat er bij een ander speelde, zelfstandigheid ontwikkelde om op eigen kracht zaken op te pakken en goed leerde organiseren, analyseren en tot oplossingen komen.
Mijn moeder zei altijd … je hebt geen tijd om iets 2 keer te doen, dus je moet het in een keer goed doen. Dat gaf behoorlijke druk … op alles eigenlijk. Ik werd makkelijk ingezet voor allerlei verzorgings- en huishoudelijke klussen … en vaak was er niet eens tijd om het in één keer goed te doen, waardoor ik creatief moest zijn in de oplossingen, wat tegenwoordig populair gezegd ‘buiten de box’ denken genoemd wordt.

Dat maakt wel dat je snel leert overzicht te hebben, door te denken, inzicht te krijgen in mensen en situaties en daarop te anticiperen, in te schatten wat er gevoelsmatig aan de hand is en wat er moet gebeuren en pragmatisch te handelen. Ik was altijd bezig uit te vorsen hoe situaties in elkaar zaten tussen mensen onderling en hoe dat dan voelde, wat maakte dat iemand deed wat ie deed en hoe daar mee omgegaan en op gereageerd werd. Deze kwaliteiten hebben me veel gebracht en gediend in het leven. … en dat doen ze nog!
Het zijn mijn talenten geworden!

Ik doorliep het Gymnasium B, ging vervolgens naar Parijs om de franse taal te studeren aan de Sorbonne en ging daarna naar mijn jeugdliefde in Amerika. Na terugkeer daarvan ging ik studeren in Utrecht en zwaaide in 1982 af als orthopedagoog, gespecialiseerd in moeilijk opvoedbare kinderen. Tegenwoordig noemen we het werkgebied AD(H)D, autisme, Asperger, PDD-NOS etc.

Al snel bleek de arbeidsmarkt in de hulpverlening in die tijd volledig stil te liggen, wat mij deed besluiten me te laten omscholen. Ik kwam aan het werk als management consultant en vervolgens als manager bedrijfsvoering, welke functies ik gedurende ruim 20 jaar uitvoerde en waar ik veel kanten van het bedrijfsleven heb mogen zien. Mijn eerder genoemde kwaliteiten heb ik hierbij goed kunnen inzetten en verder ontwikkelen. Uiteindelijk groei je als mens ook verder …

In 1994 werd mijn leven volledig omgegooid door een ingrijpende gebeurtenis in mijn persoonlijke leven, een fors trauma … en dat maakte dat ik een indringend besluit nam de zaken anders te gaan doen. Het leven was niet langer iets waar alles ingepropt moest worden op een perfectionistische manier tussen geboorte en overlijden, naar de ideeën, wensen en normen van de omgeving … maar een ruimte om mijn leven zo goed mogelijk te leven. Van binnenuit. Vanuit de mens die ik ben.
Om de talenten en kwaliteiten die me gegeven waren en die ik me eigen gemaakt en ontwikkeld had zo goed mogelijk ten dienste te brengen van mijzelf en de mensen om mij heen, de mensen die ik zou kunnen helpen en de samenleving.

Ik begon aan opleidingen in healing, energiewerk, meditatie en spiritualiteit, want het was mij door alle ontwikkelingen heen schrijnend duidelijk geworden dat er meer tussen hemel en aarde was dan mijn blote oog kon en kan waarnemen. Daar wilde ik alles over leren … ook om mijn verdriet en verlies te helpen verwerken en een plek te geven … en mede daardoor leerde ik  anderen goed te assisteren in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

In 2005 ben ik met mijn therapie en counseling praktijk Core-Coaching gestart. Ik begeleidde mensen met allerlei psychologische vraagstukken, met stress- en burnout problemen en met ADHD en ADD. Volgde een opleiding tot AD(H)D-coach en een opleiding tot stress- en burnout coach. Deed alle benodigde opleidingen voor de beroepsverenigingen en andere bijscholingen.

handtekening-marielle