EFT

EFTEFT

Emotional Freedom Techniques is een korte en makkelijk te onthouden methoden om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen. Een behandelmethode waarbij je klopt op 14 belangrijke meridiaanpunten, welke meestal aan het begin of het eind van een hoofdmeridiaan liggen.

Meridianen zijn energiebanen die door het lichaam lopen. In de Traditionele Chinese geneeskunde gaat men ervan uit dat alle ziekten en aandoeningen (dus ook emotionele blokkades) in het lichaam veroorzaakt worden door een verstopping of onderbreking in een van deze meridianen. Naalden (acupunctuur) worden van oudsher gebruikt om deze blokkades op te heffen waardoor de energie weer gaat stromen. Ook door middel van massage op de meridiaanpunten (acupressuur en shiatsu) kan de energiestroom gedeblokkeerd worden. EFT werkt met het zachtjes met de vingers bekloppen van de meridiaanpunten. EFT wordt dan ook wel vergeleken met acupunctuur, maar dan zonder naalden.

Het idee is dat sterk emotionele ervaringen die niet goed verwerkt worden (zoals trauma’s en fobieën), worden vastgehouden of opgeslagen in het energiesysteem. Elke verstoring kan op later tijdstip weer worden ontstoord door je aandacht te richten op de specifieke ervaring, deze te verwoorden en deze dan te ontladen via de EFT-formule.
Het werkt snel en grondig!