Zakelijke trajecten

Zakelijke trajecten

* Executive Coaching en Bedrijfscoaching

Elke directeur heeft op enig moment behoefte aan een sparring partner. Iemand die helpt alle onaangename en onduidelijke ervaringen door te nemen, assisteert bij de eigen ongemakkelijke gevoelens tegen het licht te houden, een spiegel voorhoudt en mee op zoek gaat naar de mogelijkheden daar beter mee om te gaan.
Als het even niet zo loopt als gewenst, trekt u zich dan terug op uw eiland? Of gaat u het gesprek aan met uw collega? Volgt er dan een beladen confrontatie? Of benoemt u de ongemakkelijkheden in de communicatie en zoekt u gezamenlijk naar andere manieren van omgaan met elkaar?
Executive Coaching geeft ruimte aan en in de onderlinge communicatie en het handelen dat er uit voortvloeit. Het levert een beter functioneren voor iedereen op, wat gunstig is voor de bedrijfsprocessen en het bedrijfsresultaat.
Bedrijfscoaching biedt mogelijkheden voor teambegeleiding en persoonlijk ontwikkeling van de medewerkers. Vanuit de periodieke functioneringsgesprekken is dit in te zetten voor het persoonlijk ontwikkelingsplan. Door deze mogelijkheid te bieden ervaart de medewerker meer grip op zijn eigen verantwoordelijkheid in zijn functioneren.
Verbeterde onderlinge communicatie, cohesie en openheid maakt dat de medewerkers beter in hun vel komen te zitten. Dit is gunstig voor de sfeer in het bedrijf, de onderlinge samenwerking en het totale bedrijfsfunctioneren.
Deze zakelijke trajecten zijn op maat samen te stellen.

* Campercoaching

CamperCoreCoachingOK

Bent u:

– Eigenaar/directeur van uw onderneming
– CEO of CFO van een MKB-bedrijf
– Eindverantwoordelijk manager van een flinke afdeling

Loopt u tegen van terugkerende thema’s c.q. problemen aan waar u maar geen vinger achter krijgt? Van die onderwerpen waarvan u vindt dat het aan de ander ligt, maar waarvan u ‘weet’ dat u ook bij uzelf moet zijn.
Dan is dit een kans die u niet mag laten liggen.

Campercoaching … een dag lang in gesprek met uzelf

In de camper onderweg gaan is als op vakantie zijn. Het geeft een vrij gevoel. Het kan dat daardoor bij onze gesprekken de zwaarte van uw thema’s al een stuk minder wordt. Het wordt luchtiger, eenvoudiger. Puur alleen al door het onderweg zijn krijgt u ruimte in uw gedachten, gevoelens en ervaren. Het geeft zo’n dag meerwaarde.
Ik hoor u denken … een dag lang? Dat kan ik me niet veroorloven. Maar een dag lang u vrijmaken is makkelijker dan 6 x 1½ uur, waarvan mogelijk 45 minuten effectief is (de agenda en de smartphone zijn zo dwingend!). en levert u zoveel meer op!

Wat levert zo’n dag u op?

– Inzicht in hoe uw huidige problemen verbonden zijn aan oude gebeurtenissen en de emoties die er aan vastzitten,  het herkenbare gedrag;
– Wie bent u, waar staat u voor, waar wilt u heen?
– Aha-erlebnissen. Is het zo eenvoudig?
– Patronen die u niet meer dienen transformeren;
– Ontspanning van binnen en van buiten;
– Inzicht in en handvatten voor hoe nu verder …
Een dag lang campercoaching is als een week lang op retraite.
Je hebt het gevoel binnenstebuiten gekeerd te zijn met een blij resultaat van inzicht, opluchting, en focus hoe nu verder.
Investering: € 1250,00 excl. btw

* Stress- en burnout begeleiding

Werkgevers … opgelet!

Burn-out en stress klachten horen we tegenwoordig in de media al bij 20-ers! Dat is schrijnend, want op die leeftijd zouden we vol in onze energie en reserves moeten zitten. Het zijn dé jaren dat we alles aan zouden moeten kunnen … en eindeloos door zouden moeten kunnen gaan op alle fronten. Blijkbaar werkt het toch anders en wordt ’t zelfs almaar erger.

Als werkgever wilt u deze situaties vóór zijn.

De kosten van ziekteverzuim en re-integratie bij burn-out kunnen ongemerkt extreem hoog worden. De werknemer gaat mogelijk langere tijd de ziektewet in, moet begeleid worden vanuit de Arbo-arts, krijgt als het even kan begeleiding van een coach, moet in het werk vervangen worden en de collega’s moeten mogelijk extra werk overnemen en de vervanger inwerken en begeleiden. Het intensieve proces geeft extra stress en belasting voor alle betrokken partijen.

Dat is te voorkomen door te weten wat de signalen zijn van stress- en burn-out, tijdig zelf te interveniëren richting het team of de werknemer zelf, of iemand in de hand te nemen die daarin is gespecialiseerd. Je wilt als werkgever dat én je werknemer productief blijft én dat het team in zijn geheel goed blijft functioneren. Daarvoor bent u bij mij op het goede adres!

Stress en burn-out

Stress … en vooral langdurig voortdurende stress, maakt dat we roofbouw plegen op ons hele fysieke en energie systeem, wat in steeds grotere getale  uitmondt in een burn-out. En dat is niet zomaar zonder risico. Het geheel systeem van herstelvermogen, vitaliteit, belastbaarheid en prestatievermogen ligt min of meer stil. Dat kan desastreuze gevolgen hebben.
Het heeft invloed op ons algehele lichamelijke, emotionele en mentale functioneren. Langdurige stress maakt dat de regiekamer van onze hersenen uit balans raakt, wat het functioneren van ons hormoonstelsel, onze organen, onze bloedcirculatie, ons zenuwstelsel, onze spieren en daarmee ons emotionele en fysieke functioneren beïnvloedt.

Dit klinkt heel dreigend … en eerlijk gezegd is het dat ook. Je weerstand eindeloos uitputten, tot er niets meer is, is gevaarlijk. Als we te lang functioneren op onze mentale vermogens of anders gezegd op basis van allerlei overtuigingen dat we het pas goed doen als we het de baas, de buren, onze ouders, onze kinderen, onze zelf opgelegde eisen naar de zin maken, dan luisteren we steeds minder en minder naar onze eigen lichamelijke signalen en worden langzaamaan verslaafd aan de adrenalinestand. We kunnen niet meer ontspannen. Ontspanning is voor ons totale functioneren mogelijk nog belangrijker dan inspanning. Zonder ontspanning kunnen we niet meer naar behoren functioneren, kunnen we niet meer herstellen.
Dat geeft zelfs aanleiding tot het ontwikkelen van allerlei ernstige ziekten.

Voor zakelijke trajecten is per specifieke situatie een offerte op maat te creëren. Afhankelijk van de omstandigheden bied ik hier executive coaching, teambegeleiding, individuele begeleiding, stress- en burn-out coaching aan, eventueel als totaalpakket gebundeld.

Via de contactpagina kunt u informatie opvragen.