Logosynthese

Logosynthese – helen met woorden

Logosynthese ® is ook net als de hiervoor besproken technieken een methode om emotionele patronen los te laten door de geblokkeerde energie te identificeren, te lokaliseren in je lichaam en in je persoonlijke ruimte en door de kracht van woorden, met behulp van specifieke zinnen. De methode is ontwikkeld door Willem Lammers, een ervaren psychotherapeut die in Zwitserland zijn praktijk en training in logosynthese ® inmiddels internationaal heeft opgezet.

We menen dat we onze emoties zijn, onze pijn, onze gedachten, of onze behoeften. De stroom van levensenergie wordt geblokkeerd, het leven verliest zijn zin en mensen lijden. Als onze levensenergie niet stroomt, is ze stil, gebonden in structuren, die geactiveerd kunnen worden. Als teveel van onze energie stil is – of zelfs verstard – kunnen we niet adequaat ageren en reageren. Dit evenwicht wordt beïnvloed door mensen en gebeurtenissen in ons leven. Deze energiestructuren zijn net zo driedimensionaal als mensen, dieren en dingen. De subtiele energie van deze structuren kun je leren zien, horen, voelen, ruiken of zelfs proeven. De waarneming van mensen, objecten of gebeurtenissen kan leiden tot de opbouw van energetische structuren. Energiestructuren hebben de grootste invloed als ze zich in je onmiddellijke omgeving bevinden, in je persoonlijke ruimte.

Logosynthese ® brengt de stroom van je energie weer op gang via de volgende stappen:

• Identificatie van blokkades in de stroom van levensenergie: verstarde waarnemingen en reactiepatronen
• Lokalisering van deze energiestructuren in je lichaam en in je persoonlijke ruimte – als triggers en reacties
• Het oplossen of neutraliseren van storende emoties, beelden en overtuigingen door de kracht van woorden, met de hulp van specifieke zinnen.

Dit proces opent nieuwe mogelijkheden voor je denken, je voelen en je handelen. Logosynthese ® reduceert de impact van negatieve emoties, stress en angst en is bij alle blokkerende processen in te zetten.