50 plus

Na 40+ … komt 50+ …

In de loop van je 40-er jaren komen veel processen op je pad bij het zoek- en vindwerk van wie je bent.
Naast het invulling geven aan je passie en je potentieel, werk, relatie en gezin, vindt er gewoonlijk nog een flinke transformatie plaats in je leven.
Uiterlijk verandert het doordat de kinderen het huis uitgaan, partners krijgen en zelf gezinnen stichten.
Je carrière heeft zich geconsolideerd tot een functie waar je met al je talenten en kwaliteiten helemaal tot je recht komt en je niet meer achter van alles aan hoeft te jagen ter bevestiging en erkenning.
Je weet voor jezelf wat je wilt in het leven en hebt daar inmiddels naar tevredenheid invulling aan gegeven.
Innerlijk kom je ook in een volgende psychische levensfase terecht.
Waar een fysieke overgang vooral bij vrouwen een forse impact kan hebben (en laten we niet vergeten dat dat bij mannen evengoed gebeurt!), is ondertussen ook een psychische overgang aan de orde.

De 50 plus fase

Vrouwen ontwikkelen meer focus, doelgerichtheid, daadkracht om hun eigen ontwikkeling en leven naar innerlijke tevredenheid invulling te geven. De mannelijke krachten en energie komen meer aan de orde om in evenwicht te komen met de vrouwelijke krachten en energie.
Mannen komen in een fase waar aandacht hebben voor een ander, zorgzaamheid en luisteren meer naar voren komt, waar de vrouwelijke energie meer in evenwicht  gebracht wordt in hun persoonlijkheid. Dat zijn diepgaande en indringende processen … en kunnen best af en toe voor flinke verwarring en onzekerheid zorgen.
Hoe laat je los wat je al zo lang gewend was te doen?
Hoe kom je er samen gezond en gelukkig uit?

Als deze processen eenmaal doorgewerkt zijn en er een soort rust indaalt, zie je bij de 50 plussers een behoefte aan consolidatie van al hun levenservaring ontstaan. Zij willen zingeving kunnen vinden en geven aan alles wat ze tot die tijd in hun leven opgebouwd hebben.
Er ontstaat dan vaak de behoefte invulling te vinden voor de eigen bijdrage aan de wereld.

Begeleiding met Core-Coaching

Menigeen komt bij deze processen in de knoop met zichzelf of ervaart verwarring en onzekerheid over hoe nu om te gaan met al deze zaken. Begrijpelijk, want onze maatschappij heeft niet veel aandacht voor deze levensfase …
die zo veel te bieden heeft … aan iedereen. Jezelf, je partner, je kinderen, je omgeving, de samenleving.
Core-Coaching helpt je de rode draad te (her)vinden en weer met vernieuwde energie je volgende stappen in het leven te zetten.