Geboorteproces

‘Wanneer ga jij nou eens een blog schrijven?!’… hoor ik al 2 jaar … op een of andere manier kwam het er nog niet van. Podiumvrees denk ik … waarom zou ik zo nodig iets moeten schrijven? Voor wie is dat dan interessant?
‘Ja … maar jij hebt altijd zoveel te vertellen’ werd er dan gezegd … ‘je schrijft zulke leuke mails’ … ik werd er nog niet warm van. Collegae vroegen ook al eens of ik niet een gastblog wilde schrijven … ‘doe nou joh!’

Sinds begin dit jaar begonnen de verhalen in mijn hoofd zich te ontwikkelen … vooral ’s nachts en als ik achter het stuur zat (zijn blijkbaar van die momenten dat je in verbinding bent met jezelf)! Heel langzaamaan werd het deurtje opengezet … Ik ken mezelf inmiddels een beetje en weet dan dat een nieuwe stap meestal eerst een poosje gaat liggen broeien … van alle kanten aangevlogen wordt … gewikt en gewogen wordt … voordat ik er werkelijk mee aan de gang ga. Veel te traag natuurlijk … ik heb duidelijk een schop onder mijn kont nodig … en die kreeg ik op een dienblaadje aangereikt!

Vanaf dit voorjaar ontwikkelde zich een bijzonder proces, wat ik pas eind mei goed in de gaten kreeg. Alles rondom mijzelf en mijn praktijk kwam stil te liggen … een hele vreemde gewaarwording … maar wel een die aandacht vroeg. Het was indringend, bevreemdend, ontwapenend … en beangstigend. Toen zelfs mijn website gehacked werd dacht ik … het moet niet gekker worden … wat is dit?

Antwoord op die vraag heb ik nog niet … en heb me er maar aan overgegeven  dat komt wat komt en ben aan het schrijven gegaan voor mijn nieuwe website. Hè hè … eindelijk! Dat heeft me weer bij mijn eigen innerlijke rust, kracht en spirit gebracht en het heel diep van binnen weten dat alles goed komt, op zijn eigen tijd en dat ik daar niet over in hoef te zitten  … en dat maakte dat de lucht langzaamaan opklaarde en de zwaarte van me afviel.

En dan werd ik ook nog 60 deze zomer … voelde ook als weer een hele nieuwe fase in mijn leven … het houdt niet op! Alles moest blijkbaar om … een waar geboorteproces!
En waar dat toe gaat leiden? … ik weet het niet, maar ik vertrouw er volledig op dat het universum me dat gaat laten zien.

Als eerste heeft het geboorteproces mijn nieuwe website opgeleverd! En die wordt bij deze gepresenteerd! Het was een diepgaand proces! Dat nog alsmaar doorgaat ….
Grote dank ben ik daarbij verschuldigd aan Sandra Njio-Simpson, die met engelengeduld al mijn vragen, wensen en onzekerheden opving en deze website bouwde … dank je wel!

Ik heb voor de therapie en counseling praktijk mijn doelgroep aangepast en ben me bij het schrijven daarop gaan focussen … de 40-plussers!
Ik word helemaal blij als ik met de levensprocessen van rond de 40 en daarna aan het werk mag met de cliënten! Zoveel diepgang, zoveel diversiteit … en pijn en verdriet … en humor … en loslaten … en toewijding … en inspiratie … en enthousiasme … en levensvreugde … en commitment! Ik vind het elke keer weer een feest.

Daarnaast blijven ADHD/ADD en Stress – en Burnout begeleiding de gebieden waar mijn kennis en kunde mede op gebaseerd is. Ze hebben zoveel raakvlakken met elkaar … dat stroomt naadloos in elkaar over.

Zo tijdens de vorming van de website kwam de gedachte naar voren dat als ik dan blogs moet gaan schrijven, kan ik net zo goed mijn verhaal voor een publiek gaan vertellen …Weer een nieuw idee geboren!
Zodoende heb ik nu een aantal lezingen en trainingen gedefinieerd, die je op de website bij de agenda terug kunt vinden. Ik moet er nog data voor bepalen en locaties voor vinden, maar dat zal niet zo moeilijk zijn. Als er al animo voor is ga ik natuurlijk sneller aan de gang ermee! Dus laat het me maar weten!

Zo zijn er ook allerlei ideeën ontstaan voor samenwerking met anderen en die beginnen duidelijk vorm te krijgen. Wat een bijzondere processen allemaal!

Inmiddels heb ik met al dat broeden op ideetjes waar over te schrijven al een hele lijst van blogmogelijkheden gecreëerd … over 40-+ processen, 50-+processen, ADHD/ADD tips, alle laagjes van stress en burnout … over allerlei dingen die we in het leven tegen kunnen komen, de diepgang ervan enz enz.

Maar wat ik nou zo leuk zou vinden is van jullie te horen waarover jullie meer zouden willen lezen. Waar zouden jullie dat ik dieper op in ga? Wat roept vragen op?
Zou je dat in het commentaar hieronder willen aangeven?

handtekening-marielle

11 gedachtes aan “Geboorteproces

  1. Marielle Jansen Bericht auteur

   Hai Mirjam … dank je wel! Het is een ongoing proces … al een stuk lichter … en inderdaad duidelijker … en met pelzier en zoveel inspiratie inmiddels!

 1. Iris Creutzburg

  gefeliciteerd met dit proces dat je met jezelf bent aangegaan Mariëlle. 60 jaar is een mooie leeftijd om te veranderen, om terug te kijken en tegelijkertijd in het nu te focussen.
  Ik wens jou veel kracht en liefde toe, liefs, Iris

 2. Sonja

  Dag Mariëlle,
  Wat leuk dat je mij de link van je nieuwe website stuurt.
  Het ziet er mooi en veelzijdig uit.
  Ik wens je veel succes met deze site en hoop dat je veel reacties zult krijgen op je blog.
  Groetjes Sonja

 3. Mariëlle Jansen Bericht auteur

  Lieve schat…super! Wat een mooi resultaat van een lang proces.
  Mijn vraag aan jou als mid veertiger is deze, op het midden staan van je leven betekent een proces van omkijken en je realiseren dat je sterfelijk bent. Het betekent dat je naar binnen gaat kijken en veel gaat heroverwegen. Ikzelf zit nu in een groot proces van loslaten en herbezinnen, hoe kun je daar het best mee omgaan zonder je te verliezen in de waan van alledag?

  ben trots op je.

  peter

  1. Mariëlle Jansen

   @Peter … dank voor je lieve woorden en je mooie vraag …wat jammer dat je vergeten bent zelf even in te loggen … nu moet ik hopen dat je het via artenova@live.nl op enig moment ziet …
   We hebben er de hele avond over doorgepraat … hoe je stap-voor-stap jezelf kunt gunnen de processen te zien die achter je liggen, waar ze mogen blijven, die je niet voor op je netvlies hoeft te houden de hele tijd en die door ze strak vast te houden niet minder mooi en minder belangrijk worden. Die mooie herinneringen en pijnlijke momenten in je herinnering mogen blijven, zonder ze weg te gooien. De waan van de dag is een forse valkuil … kan je zoooo op de loop meenemen in maar doorgaan in de actie-reactie. Geef jezelf dagelijks 10 minuten de tijd om te reflecteren … je los te maken van het emotionele reageren … en bekijk per week … of per maand wat er aan beweging ondergronds is … is er ruimte ontstaan in je processen? Beweging? Zijn er nieuwe zaken op je pad gekomen? En voel eens tijdens die 10 minuten overdenken wat je hoofd over het thema zegt …. en je hart … en daarna je buik … we hebben verschillende bewustzijnsstaten van waaruit we putten. Durf de verschillen te voelen en kijk dan wat echt bij je past en ga daarvoor!

 4. Martijn Hoekstra

  Hi Mariëlle,

  Herkenbaar stukje. Het bouwen van een nieuwe website heeft ook wel iets weg van een geboorteproces. Het belangrijkste is denk dat je trots kunt zijn op het eindresultaat!

  Ik ben zelf na weken sleutelen ook erg trots op de website voor mijn bedrijf Pauw Webstudio (www.pauwwebstudio.nl). Mijn oude website was ook gehackt, maar ik was er eigenlijk ook al niet helemaal tevreden mee. Nu ik helemaal opnieuw moest beginnen heb ik eigenlijk pas iets waar ik 100% trots op ben. Het lijkt soms wel of het zo had moeten zijn 🙂

  Martijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.